Email: shamiram5@gmail.com

انجمeEmail: shamiram5@gmail.com
ن زنان آشوری -Emai تهران - ایران

Thursday, February 25, 2016

                                                  

ترجمه: شامیرام داودپوریان


اولین افسانه این است: ماکارونی باعث چاقی میشود. تنها در صورتی این افسانه صحیح خواهد بود که در خوردن ماکارونی همچون خوراکیهای دیگر زیادهروی شود. آنچه چاقکننده است سسها یا لایههای پنیر همراه ماکارونی است که کالری زیادی دارند.
دومین افسانه میگوید که سالاد سبزی حاوی مقدار زیادی ویتامین است. این تصور اشتباه است زیرا مثلأ یک برگ کاهو از 95% آب تشکیل شده است و مواد مغذی فراوانی در آن یافت نمیشود.
افسانهی سوم در ارتباط است با برطرف شدن اسهال از طریق نوشیدن کوکاکولا. قند و کافئین موجود در کولا حتی به افزایش اسهال میانجامند. این "داروی خانگی" نامناسب را باید بخصوص در ارتباط با کودکان کنار گذاشت.
افسانهی چهارم: گریپفروت با داروهای مختلف سازگاری ندارد. این امر صحیح است. مواد تشکیلدهندهی گریپفروت باعث میشوند دفع برخی از داروها با تأخیر بسیار انجام شود. در چنین شرایطی سطح دارو در خون بیش از حد لازم افزایش مییابد و میتواند به عوارض جانبی خطرناکی منجر شود.
افسانهی پنجم میگوید مواد بدون قند کالری ندارند. این امر اشتباه است زیرا جایگزینهای قندی نیز دارای کالری هستند. یک بستهی 15 گرمی حاوی 10 آدامس بدون قند حدود 22 کیلوکالری دارد. اما یک بستهی 15 گرمی حاوی 10 عدد آدامس دارای قند بیش از دو برابر یعنی 45 کیلو کالری دارد.
افسانهی ششم: مواد کمچرب کمکالری هستند. این تصویر نیز نادرست است زیرا بسیاری از مواد کمچرب دارای قند زیاد یا انواع دیگر هیدروکربنها هستند. این مواد در بعضی مواقع حتی بیشتر از مواد چرب کالری دارند.
افسانهی هفتم: مرکبات حاوی مقدار زیادی ویتامین ث هستند. این ادعا اشتباه است. البته درست است که پرتقال و لیمو دارای ویتامین ث هستند اما میزان ویتامین ث در فلفل و جعفری بسیار بیشتر از این میوههاست.
افسانهی هشتم: نمک فشار خون را افزایش میدهد. این ادعا تنها تا حدودی درست است. از هر سه مورد افزایش فشلر خون یک مورد در کسانی بوده که در مواد غذاییشان نمک بیش از اندازه وجود داشته است. این امر مسلم است که بیماران فشارخونی با نخوردن نمک این فاکتور احتمالی بالابرندهی فشارخون را حذف میکنند.
افسانهی نهم: اسفناج را نباید دوباره گرم کرد. این ادعا اشتباه است. اگرچه اسفناج حاوی نیترات است که به مواد مضر تبدیل میشود اما اگر اسفناج پس از آمادهسازی در یخچال قرار گیرد و روز بعد استفاده شود هیچ اشکالی به وجود نمیآید. البته گفته میشود که در نوزادان و کودکان بهتر است از اسفناج مانده استفاده نشود.
افسانهی دهم: زنان باردار باید به اندازهی دو نفر غذا بخورند. این ادعا نیز اشتباه است. نیاز به انرژی در یک زن باردار در 4 ماهگی کمی بیشتر از یک زن غیر حامله یعنی حدود 250 کیلوکالری در روز است. 250 کیلوکالری حدود یک لقمه نان و پنیر است.
افسانهی یازدهم میگوید اسفناج باعث افزایش قدرت میشود زیرا آهن فراوانی دارد. باید گفت که آهن اسفناج به هیچوجه زیاد نیست و بدن انسان میتواند آهن مورد نیاز خود را خیلی بهتر از منابع حیوانی (محصولات گوشتی) تا منابع گیاهی بدست آورد.
افسانهی دوازدهم: هرچه ویتامین بیشتری به بدن انسان برسد بهتر است. این ادعا اشتباه است زیرا دریافت بیش از حد ویتامینهایی چون B6, D, A و E از طریق مکملهای غذایی میتواند برخی عوارض جانبی را به همراه داشته باشد.
افسانهی سیزدهم: افرادی که شب غذا میخورند چاق میشوند. این ادعا نیز اشتباه است. موضوع اصلی زمان غذا خوردن نیست بلکه میزان انرژی است که به بدن میرسد. کسی که کالری بیش از حد مصرف به بدن خود برساند چاقتر میشود چه صبح چه نیمروز و چه شب.
افسانهی چهاردهم: اشتباه است که میگویند خوراکیهای قارچی را نباید دوباره گرم کرد. اگر غذاهای حاوی قارچ به سرعت سرد شوند میتوان بدون نگرانی آنها را گرم و مصرف کرد.
افسانهی پانزدهم: نوشیدنیهای الکلی سبب خواب راحت میشوند. این تصور اشتباهی است. اگرچه یک لیوان آبجو یا یک گیلاس شراب کمی خوابآور هستند اما با خوردن مشروبات الکلی کیفیت خواب بدتر می شود.

http://dw.comمنبع:                                                   


No comments:

Post a Comment