هشت واقعیت تلخ راجع به قند
قند چاق کننده است
قند دو تا پنج برابر بیشتر از نشاسته در بدن چربی تولید میکند. به این مفهوم که ما با خوردن قند دقیقاً سلولهای چربی را تقویت میکنیم. علاوه بر آن، فروکتوز وارد چرخه متابولیسم در کبد شده و احتمال ایجاد چربی کبد را افزایش میدهد. در نهایت قند باعث مقاومت به انسولین و بروز دیابت نوع ۲ خواهد شد
قند میتواند اعتیادآور باشد
مغز افرادی که اضافه وزن دارند در برابر قند مانند الکل و دیگر مواد اعتیاد آور عکس العمل نشان میدهد. خودتان آزمایش کنید: برای ده روز از مصرف نوشیدنیها و خوردنیهای دارای قند پرهیز کنید. اگر پس از یک تا دو روز دچار سردردی و کجخلقی شدید یا اشتهایتان به خوردنیها و نوشیدنیهای شیرین زیاد شد، این امر نشان میدهد که به قند معتاد هستید.
قند فلورای روده را نابود میکند
فلورای روده در عمل هضم غذا به روده کمک کرده و جهاز هاضمه را در مقابل باکتریهای مضر حفاظت میکند. به هر اندازه که قند زیاد به رودهها برسد، به همان اندازه باکتریهای مضر در روده بیشتر میشوند. قارچها و انگلها عاشق قند هستند. قند همچنین موجب بروز نفخ، یبوست و اسهال میشود.
قند سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند
خوردن زیاد قند سیستم ایمنی بدن را در مبارزه با عوامل بیماریزا ضعیف میکند. اندکی بعد از مصرف قند، سیستم ایمنی بدن ۴۰ درصد ضعیف میشود گذشته از این، قند ویتامین Cیعنی ویتامینی که گلبولهای سفید خون برای مبارزه با باکتریها به آن نیاز دارند را از بدن میگیرد. قند همچنین احتمال بروز عفونت را در بدن افزایش میدهد.
قند خطر ابتلا به سرطان را بالا میبرد
سلولهای توموری برای تکثیر به قند زیادی نیاز دارند. یک تیم بینالمللی دانشمندان در دانشگاه پزشکی هاروارد تحت نظارت پروفسور لوئیس کنتلی مشغول تحقیق در این زمینه است که قند چه نقشی در شکلگیری سلولهای سرطانی دارد. کنتلی احتمال میدهد که در بسیاری از موارد، استفادهی زیاد از قند باعث سرطان میشود. او توصیه میکند که مصرف قند و شکر تا حد ممکن کم شود.
قند باعث پیری زودرس میشود
دلیل این که قند باعث پیری زودرس میشود، در گلیکاسیون یا واکنش غیرآنزیمی قندها با پروتئینها نهفته است. نتیجه آنکه مولکولهای قند به رشتههای کلاژن (فراوانترین پروتئین بدن) میچسبند و موجب سفت شدن بافت این رشتهها میشوند. به این ترتیب رشتههای کلاژن قابلیت ارتجاعی خود را از دست میدهند. این وضعیت موجب میشود تا انتقال مواد سمی با اختلال انجام گیرد و پیر شدن سلولها سرعت بیشتری بیابد.
قند انسان را تهاجمی میکند
آنهایی که بیش از اندازه شکر و قند مصرف میکنند، گرایش زیادی به رفتارهای تهاجمی دارند. مشخص شده است که قند در بروز اختلال کمتوجهی− بیشفعالی (ADHD) در کودکان نیز تاثیر دارد. چنانچه مصرف قند و شکر در کودکان بالا باشد، آنها با مشکل عدم تمرکز روبرو خواهند شد.
قند خطر ابتلا به آلزایمر را نیز بالا میبرد
تحقیقات نشان میدهند که استفاده زیاد از قند و شکر خطر ابتلا به آلزایمر را نیز افزایش میدهد. یک تحقیق در سال ۲۰۱۳ نشان داد که مقاومت به انسولین و بالا بودن قند خون (عوارض جانبی معمول دیابت) ارتباط مستقیمی با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عصبی از جمله آلزایمر دارد.
منبع: دویچه وله
از دوستان گرامی بابت کمک مالی سپاسگزاریم
دکتر آشور
مرادخان 100 دلار
دکتر
نینوس اوراهیم 50،000 تومان
خانم آنیز
اوراهیم "
خانم بریتا ورطنیان "
انجمن اشوریهای تهران 1،000،000 تومان
اخبار آشوری
زنان آشوری (سریانی) ساکن حسکه سوریه اخیرأ کلاسهایی برای آموزش زبان مادری برپا نمودهاند. تا پیش از بحران سوریه، مسیحیان آشوری اجازه آموزش زبان مادری خود را نداشتند اما اکنون جامعه سریانی سوریه با برپایی یک مرکز فرهنگی به نام مرکز اورهای در شهرحسکه اقدام به برپایی کلاسهای آموزش زبان آشوری نموده است و از این طریق سعی در احیا زبان مادری دارد. بنا بر اظهارات جان ملفون که مدیر مرکز فرهنگی مذکور میباشد، این مرکز مسئولیت تربیت آموزگاران متخصص در زبان آشوری (سریانی) را بر عهده دارد تا آنها توانایی آموزش موضوعات گوناگون به زبان آشوری را کسب کنند. لورن افرام از آموزگاران مرکز اورهای اظهار داشتهاست که آنها اولین دورهی زبان آشوری (سریانی) را در یک سطح بنیادی آغاز نمودهاند تا به دانشآموزان خود اصول سریانی محاورهای و نوشتاری را بیاموزند. میرنا صلیبا از دانش آموزان این مرکز عقیده دارد که آموختن زبان مادری به آنها کمک خواهد نمود تا فرهنگ و تاریخ خود را بهتر بشناسند و بتوانند این دانش را به فرزندان خود منتقل کنند.
در روز 18 ماه ژوئن 2016 بنای یادبود
قربانیان آشوری نسلکشی ترکیه طی جنگ جهانی اول درقمیشلی سوریه برپا شد
جامعهی آشوری اخیرأ یکی از قهرمانان خود را از
دست داد. باسیل تیلیا اکد در سال 1996
در تل شامیرام از روستاهای منطقهی خابور در حسکهی سوریه به دنیا آمد. بعد از حملات داعش به سوریه، به مبارزان آشوری پیوست و برای حفظ خانواده، مردم و سرزمین خود جنگید. وی در عراق درکوههای سنجار جنگید. در
در تل شامیرام از روستاهای منطقهی خابور در حسکهی سوریه به دنیا آمد. بعد از حملات داعش به سوریه، به مبارزان آشوری پیوست و برای حفظ خانواده، مردم و سرزمین خود جنگید. وی در عراق درکوههای سنجار جنگید. در
او در سال 2014 با ثمر جورج پیوند زناشویی بست و سپس به جبهه بازگشت و در حسکه به همراه همسنگران آشوری خود در شورای نظامی سریانی شجاعانه جنگید و سرانجام روز 27 آگوست 2016 جان خود را در راه آزادی از دست داد. او همسر باردار و فرزند نادیه اش را به همراه خانواه و همه آشوریان در غم و حسرت باقی گذاشت .
همه افراد خانوادهی او در خابور به اسارت داعش درآمده
بودند که پس از تلاشهای بسیار، به همراه بقیه آشوریها به مرور آزاد شدند.
خواهر او مریم آخرین فرد خانواده بود که چند ماه پیش آزاد شد
{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{{
پس از
گذشت چندین سال از درگذشت استاد نمرود سیمونو، خانوادهی آن مرحوم زندگینامه وی
را تهیه و به صورت کتابی به نام یادبودهای سیمونویی (Akhari Simonaii) به زبان
آشوری به چاپ رساندند. کتاب شامل مقالات و سخنرانیهای استاد سیمونو در رابطه با
بزرگداشت و یادبود مشاهیر آشوری و همچنین دستنوشتههای مقالات فرهنگی در رابطه
با موضوعات مختلف که تا کنون منتشر نشده است میباشد. اکنون نسخهی تکمیل شدهی
این کتاب تجدید چاپ شده است. این مهم با همکاری خانوادهی استاد سیمونو و به همت
کشیش نینوس مقدسنیا به انجام رسیده است. علاقهمندان به ادبیات آشوری میتوانند
جهت تهیه کتاب ازطریق نشانی زیر اقدام نمایند.
P.o.Box:
14395 – 569
Tehran
– Iran
==================================
انجمن بانوان آشوری
شامیرام
شماره 29 تابستان 1395
ص.پ:156/14556
No comments:
Post a Comment