Email: shamiram5@gmail.com

انجمeEmail: shamiram5@gmail.com
ن زنان آشوری -Emai تهران - ایران

Friday, February 19, 2016



܀ لوبیای سبز از جمله مواد غذایی محبوب به شمار می‌رود، اما پنج تا شش عدد آنها می‌توانند جان کودکان خردسال را به خطر بیندازند.  لوبیا سبز خام دارای لکتینی به نام PHA” “  می‌باشد که می‌تواند منجر به خون‌ریزی شدید معده شود. لکتین‌ها پروتئین‌هایی هستند که نقششان تسهیل اتصالات سلول به سلول است. “PHA” در مقدار بالا یک ماده سمی محسوب می‌شود. حرارت دادن لوبیای سبز “PHA” را از بین می‌برد.                         
܀ جوز هندی در مقدار بسیار اندک به عنوان یکی از طعم‌دهنده‌ها و ادویه‌های مخصوص آشپزی و شیرینی‌پزی محسوب می‌شود. اما مصرف یکجای این ادویه به میزان بیش از چهار گرم می‌تواند موجب بروز حالت تهوع، توهم و در موارد شدیدتر بیهوشی شود. مصرف این مقدار از جوز هندی در کودکان مسمومیت شدید و مرگ‌آور به همراه دارد                                                            .                                                                        
܀ مغز بادام تلخ به مقدار کم سیانور دو پتاس و اسید سیانیدریک است که اگر فردی به مقدار زیاد آن را مصرف کند، مسموم می‌شود. مصرف پنج تا ده عدد مغز بادام تلخ در کودکان می‌تواند مسمومیت شدید به همراه داشته باشد، در بزرگ‌سالان این تعداد به پنج عدد می‌رسد                                                                                                 .                                                                                                 
܀ مانیوک یا کاساوا گیاه بومی مناطق آمریکای جنوبی است که برای تهیه دسر از آن استفاده می‌شود. ریشه، برگ‌ها و    پوست این گیاه نباید به طور خام مورد استفاده قرار بگیرند، و چنانچه به هنگام تهیه مراقبت نشود، می‌توانند به دلیل ایجاد مسمومیت پیامدهای مرگ‌بار به همراه داشته باشند                                                                                           .                                                                              
܀ مصرف گوشت خام هر چند مرگبار نیست اما می‌تواند موجب ایجاد کرم‌های نواری در دستگاه گوارش شود. عفونت روده و کاهش وزن می‌تواند از عوارض این نوع از عفونت باشد                                                                            .                                                                                          
܀ مواد غذایی داخل قوطی‌های کنسرو یا شیشه‌های کنسرو شده می‌توانند مرگ‌آور باشند. ذخیره‌سازی نادرست یا آلودگی در ورقه‌های فلزی قوطی‌های کنسرو می‌تواند باعث بوجود آمدن مواد سمی شود که به سرعت در مواد غذایی حل می‌شوند. قوطی‌های کنسرو و شیشه‌های حاوی مواد کنسرو شده باید همواره در جای خنک و به دور از نور نگهداری شوند         .                                                                                     
܀ درست کردن کباب یکی از تفریح‌های مورد علاقه مردم به شمار می‌آید. اما کباب کردن هم می‌تواند پیامدهای سرطان‌زا به همراه داشته باشد. حرارت بالا می‌تواند موجب تشکیل هیدروکربن‌های پلی آروماتیک شود به ویژه اگر چربی گوشت به درون آتش ذغال چکه کند. هر چه گوشت کبابی سیاه‌تر شده باشد، شمار مواد مضر که درون گوشت جمع ‌شده‌اند نیز زیادتر است                                                                                                                       .                                                 
܀ سولانین از ترکیبات گیلکو‌آلکالوئیدهاست که در سیب‌زمینی با ظاهر شدن رنگ سبز به ویژه در قشر زیر پوست آن مشخص می‌شود. مقدار زیاد این سم موجب مسمومیت می‌شود که با نشانه‌هایی نظیر سوزش گلو، حالت تهوع، تعریق شدید و تنگی نفس همراه است. سیب‌زمینی را باید همواره در جای خنک و تاریک نگاه داشت و به هنگام مصرف نیز قسمت‌های سبز‌رنگ را دور انداخت                                                                                                                            .                    
܀ بادکنک‌ ماهی در ژاپن به عنوان غذایی لوکس مصرف می‌شود. روده، تخمدان  و کبد این گونه از ماهی‌ها حاوی سم تترودوتوکسین است که ۱۲۰۰ برابر کشنده‌‌تر از سم سیانور است. یک بادکنک‌ماهی می‌تواند جان ۳۰ نفر را بگیرد. در ژاپن برای طبخ این ماهی باید دوره‌های آموزشی طولانی‌مدتی را گذراند. این ماهی‌ها همواره توسط ماهرترین آشپزها سم‌زدایی می‌شوند و به قیمت بالا هم به فروش می‌رسند                                                                                                                                            .  
܀ محل اتصال ساقه گوجه‌فرنگی و قسمت‌های سبزرنگ گوجه‌فرنگی می‌توانند تا 2/1% درصد حاوی سولانین باشد. ۵۰ گرم سولانین می‌تواند موجب سردرد، حالت تهوع و استفراغ  شود. به همین علت نیز باید از مصرف گوجه‌فرنگی‌های کال دوری کرد و قبل از مصرف نیز باید محل اتصال ساقه را همواره با احتیاط جدا کرد                                                                  .          
منبع: دویچه وله     
تهیه کننده: هلن سن‌ونسان

 

No comments:

Post a Comment